Laatste alarmering:
Datum 09|12 Tijd 12:07:34 Verkeer/wegverkeer/verkeersstremming Prio Tynaarlo N34 Prio Eenheid | Politie Drenthe (Persinformatie)
woensdag 11 december 2019

WOENSDAG 06|02

Hennepkwekerij aangetroffen in bedrijfsloods Tynaarlo

In de loods werden tevens een vijftal boten aangetroffen, deze zijn in beslag genomen

TYNAARLO - Dinsdag 5 februari heeft de politie naar aanleiding van een anonieme melding een bedrijfsloods doorzocht in Tynaarlo. In de loods werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer vijfhonderd planten.

 

Het vermoeden bestaat dat er een langere periode is geteeld en dat er sprake is van meerdere oogsten. In de loods werden tevens een vijftal boten aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. De inbeslagname van meerdere goederen wordt niet uitgesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld, er zijn nog geen verdachten aangehouden.

 

Tips
De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. Hier kunnen we u tips goed bij gebruiken. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

 

Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
Foto's
1/3
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie