Laatste alarmering:
Datum 15|02 Tijd 11:47:06 (inci-01) Ongeval (persoon Bekneld) Hemstukken Eelde 038131 Prio Hoog Eenheid | Chauffeurs B Brandweer Assen Drenthe
maandag 18 februari 2019

ZATERDAG 03|02

Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren genomineerd voor Drentse Anjer Prijs

De stichting kwam in aanmerking voor deze nominatie middels een bijzondere prestatie in 2017; dansproductie 'De Styl'

ZUIDLAREN - Stichting Danshuis Noord, producent achter de werkplaats-voorstellingen van dansschool Het Danskwartier uit Zuidlaren is genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs 2018. De stichting kwam in aanmerking voor deze nominatie middels een bijzondere prestatie in 2017; dansproductie 'De Styl'. 'De Styl' werd opgevoerd tijdens het OpeningsFesTYval van de gemeente Tynaarlo op 12 mei 2017 op de Rijksluchtvaartschool in Eelde. In deze openlucht show werd moderne dans gecombineerd met architectuur, lasertechniek (DTL Laser) en video-elementen (Muskee Media).


In 2018 heeft Stichting Danshuis Noord de ambitie een nieuwe, ditmaal reizende dansproductie, op de planken te zetten. Deze voorstelling zal gaan over jongeren in het huidige digitale tijdperk, met een belangrijke rol voor live interactie. Om een volwaardige multidisciplinaire dansvoorstelling te maken, zijn dit jaar drie choreografen bezig met de vormgeving van de voorstelling: Maxime Landstra, Milou Zuurveld en Milan Schudel. Deze kunstenaars willen de dansers inspireren en ondersteunen in hun weg naar het podium.


Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft drie culturele organisaties genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs. De commissaris van de Koning mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs op 9 april 2018 uit in de Nieuwe Kolk in Assen. Met de Drentse Anjer Prijs wil het Cultuurfonds zijn waardering uitspreken voor culturele organisatoren die een stimulerende bijdrage leveren c.q. een belangrijke impuls geven aan het culturele klimaat van Drenthe. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een bedrag van € 5.000.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie