Laatste alarmering:
Datum 15|02 Tijd 11:47:06 (inci-01) Ongeval (persoon Bekneld) Hemstukken Eelde 038131 Prio Hoog Eenheid | Chauffeurs B Brandweer Assen Drenthe
maandag 18 februari 2019

WOENSDAG 24|01

Mindfulness voor Mantelzorgers

Als je voor een naaste zorgt, kun je je overbelast voelen

VRIES - Half maart start in Zuidlaren een training Mindfulness voor Mantelzorgers. Op 7 februari vanaf 19.30 uur vindt in Dorpshuis De Pan in Vries een informatieavond daarover plaats. Aanmelden voor de informatieavond kan tot 1 februari.

 

Waarom mindfulness voor mantelzorgers?
Als je voor een naaste zorgt, kun je je overbelast voelen. Hoe graag je het ook doet voor die ander die je dierbaar is. Dit kan zich uiten in moeheid, somberheid, onrust, piekeren of slapeloosheid. Er kunnen zorgen zijn of je het wel allemaal vol kunt houden. Langdurige stress kan ook allerlei lichamelijke klachten geven. In de mindfulness training train je je aandacht, net zoals je spieren traint, door te oefenen. Je leert hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met een belastende situatie en met de heftige emoties die er soms mee gepaard gaan. Je leert hoe je ook in moeilijke, stressvolle omstandigheden voor jezelf kunt blijven zorgen. Daardoor krijg je weer het gevoel de regie over je eigen leven te hebben. Ook al is er verdriet, zorg of pijn.

 

Ervaringen
Afgelopen najaar vond in Zuidlaren een training mindfulness voor mantelzorgers plaats. Dat leverde veel positieve reacties op van de deelnemers. Een van hen verwoordde het zo: "Door de training heb ik meer rust en zelfvertrouwen gekregen. Ik kan beter met de situatie omgaan en heb meer positieve energie. Wat ik heb geleerd, kan ik structureel toepassen in mijn dagelijkse leven."

 

Nadere informatie

  • De training duurt 8 weken en is gratis
  • Aanmelden voor de informatie-avond kan tot 1 februari bij Stichting Trias via 0592 338938 of mail naar info@stichtingtrias.nl.
  • Als u niet naar de voorlichtingsbijeenkomst kunt komen en wel belangstelling hebt voor deelname aan de training, kunt u zich ook rechtstreeks aanmelden.
  • Aanmelden voor de training kan tijdens de informatie-avond
  • Aan de training gaat altijd een individueel gesprek vooraf
Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie