Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:22:46 Loos Alarm//uitruk Vervalt// (bnn-11) Oms Brandmelding Lentis Geb. E Autisten... Prio Eenheid | Zuidlaren - Blusgroep A Brandweer Tynaarlo Drenthe
zaterdag 11 juli 2020
TOP NIEUWS

ZATERDAG 27|06

TYNAARLO - Op de Vriezerweg N386 in Tynaarlo vond zaterdagmiddag een ongeval plaats. Hierop werden de hulpdiensten opgeroepen waaronder brandweer Vries voor de hulpverlening. Het betrof een eenzijdig ongeval.


Een auto is door onbekende oorzaak van de weg geraakt. Eén persoon is voor onderzoek in de ambulance. De ernst van het letsel is niet bekend, maar was wel dusdanig dat opname in ziekenhuis noodzakelijk werd geacht.


De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

DONDERDAG 25|06

ZUIDLAREN - De brandweer van Zuidlaren werd donderdagmorgen opgeroepen voor een dier in problemen. Aan de Leemkuilenweg in Zuidlaren was een hond (Airdale terrier) van ruim 25 kilo tijdens het uitlaten in een afwateringsbuis gevallen die in de naast gelegen greppel van de weg in de grond stond.

 

Na een verwoede pogingen van de brandweer lukt het maar niet om bij de hond te komen die op een diepte van ruim 7 meter zat. Hierop werd een hondenreddingsbrigade ingeschakeld. Deze was nog aanrijdend toen het de brandweer van Zuidlaren, met behulp van vangstokken, lukte om de Airdale ...

DONDERDAG 18|06

TYNAARLO - Op de Zuidlaarderweg N386 in Tynaarlo is donderdagmiddag 18 juni een telescoopkraan van de firma Mammoet gekanteld. De hulpdiensten werden opgeroepen waaronder brandweer Vries, Groningen met hulpverlenings voertuig, politie en ambulance.


De weg is in beide richtingen afgesloten. De telescoop kraan is gekanteld na het nemen van de rotonde ter hoogte van Voetbalvereniging Tynaarlo. Deze rotonde ligt er nog geen jaar.

 

De chauffeur/machinist is voor controle in de ambulance. De berging zal geruime tijd gaan duren.

1/1

MAANDAG 11|05

ZUIDLAREN - Deze coronatijden stellen ons allemaal voor nieuwe uitdagingen. Het Danskwartier uit Zuidlaren beschikt over een gedreven team dat creatieve oplossingen bedenkt. Op deze manier houden ze dansleerlingen in training, ontzettend belangrijk voor de vele jonge en oudere dansers die thuis stil zitten. 

 

Sinds maandag 16 maart is het stil in de studio’s van het Danskwartier, maar dat duurde niet lang. Direct werd er gewerkt aan een plan om de dansers uit de dansschool in training te houden. In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat de lessen op korte termijn konden ...

WOENSDAG 15|04

DONDEREN - Op de N858 - Norgerweg bij Donderen vond woensdagmorgen een ongeval plaats. Hier kwam door onbekende oorzaak een auto tegen een boom tot stilstand.

 

Hulpdiensten werden opgeroepen om naar de N858 te komen waaronder ambulance, politie en brandweer Vries. De bestuurster is na een eerste check in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Norgerweg was tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

DINSDAG 07|07

Sinds 1 juli is 113 Zelfmoordpreventie bereikbaar via het telefoonnummer 113. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft zich hard gemaakt voor het beschikbaar stellen van dit telefoonnummer, zodat mensen met suïcidale gedachten beter de weg kunnen vinden naar de hulp van 113 Zelfmoordpreventie. Omdat het telefoonnummer 113 momenteel niet gratis bereikbaar is en 113 op de factuur van bellers ervan verschijnt, is de hulplijn van 113 Zelfmoordpreventie vanaf nu ook bereikbaar op het gratis nummer 0800-0113, bellen naar dit nummer verschijnt anoniem op de factuur. Om te zorgen dat de hulplijn ...

WOENSDAG 06|05

Met het codewoord 'masker 19' kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vanaf 1 mei bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en apothekersorganisatie KNMP hebben afgesproken om met deze nieuwe mogelijkheid het melden van huiselijk geweld laagdrempeliger te maken. Als een slachtoffer de woorden 'masker 19' uitspreekt, weet de apotheker dat de klant een melding wil doen van huiselijk geweld. Daarop wordt Veilig Thuis gewaarschuwd. Het codewoord biedt zo uitkomst voor ...

Agenda

Hoe bescherm jij je tegen de zon?
Aantal stemmen:
  1055
32%
  Zonnebrand

7%
  Hoed / pet

18%
  Zonnebrand en hoed / pet

43%
  Ik gebruik niets

TYNAARLO 24Webvertising