Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:33:26 Bnn-01 Dv Aan Derden Burg. J.g. Legroweg Eelde 038131 Prio Middel Eenheid | Eelde - Blusgroep A Brandweer Tynaarlo Drenthe
woensdag 23 juni 2021

Agenda archief

Agenda

Oldtimerbeurs

Zaterdag 26 november 2016 10:00 tot zondag 27 november 17:00 - Eelde

Op zaterdag 26 en zondag 27 november vindt in Flowerdome Eelde de jaarlijkse Oldtimerbeurs plaats.

Informatiebijeenkomst

Donderdag 19 januari 2017 19:30 - 21:30 - Rolde

Begin februari vliegt er in opdracht van de provincie Drenthe een helikopter over het Drentsche Aa gebied om de opbouw van de bodem in dit gebied in kaart te brengen. Op 19 januari is een informatiebijeenkomst om belangstellenden hierover te informeren.

 

Datum: donderdag 19 januari
Tijd: 20.00-21.30 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie: Café/zalencentrum 'De Aanleg', Asserstraat 63, 9451 TA Rolde (Deurze)

Inloopavond

Woensdag 25 januari 2017 19:30 - 21:00 - Vries

Het centrum van Vries gaat in februari op de schop. Voordat de herinrichting van de Oude Asserstraat en de Brinkstraat in het centrum van het dorp begint, is op woensdag 25 januari een inloopavond.

 

Belangstellenden kunnen binnenlopen op een tijdstip dat het hun schikt tussen 19:30 en 21:00 uur in dorpshuis De Pan, Nieuwe Rijksweg 4 in Vries.

 

Tijdens de inloopavond liggen het definitieve ontwerp en de uitvoeringsagenda ter inzage en zijn er medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden. Verder wil de gemeente tijdens deze avond graag in gesprek met ondernemers uit Vries. Om ideeën uit te wisselen over het aanpakken van de leegstand in het centrum.

Onrust in het Rusthuis

Zaterdag 28 januari 2017 20:00 - 23:30 - Tynaarlo

Op zaterdag 21 en 28 januari en op 4 februari 2017 geeft Toneelvereniging O.K.K. weer haar jaarlijkse voorstellingen in Café Centraal te Tynaarlo.

 

Aanvang alle avonden: 20.00 uur.

 

Opgevoerd zal worden:

ONRUST IN HET RUSTHUIS
Een blijspel in drie bedrijven, geschreven door Henk Roede.

Alle avonden na afloop dansen met live muziek.

 

De kaartverkoop zal worden gehouden op maandag 9 januari 2017 van 19.00 tot 21.00 uur in Café Centraal

 

Kaarten € 6,00

Rolverdeling:

Olle Alle, een gierige, soms cynische man - Mans de Boer

Driekus, een vrolijke, licht onnozele man - Bunny Ringelink

Directrice, een egoïstische, bazige vrouw - Lydia Jager

Theodoramiena, een verlegen, hardwerkende vrouw - Margreet Matthijssen

Miep, een zielige, afhankelijke vrouw - Willeke Stevens

Tammo, een klusjesman - Gerrit Timmer

Loes, een asociale vrouw - Liana Grofsmid

De Kok, een politierechercheur - Wout Bleeker

Souffleuse - Beke Koops

Grime - Lydia Jager

Toneelopbouw - Allen

 

De generale repetitie voor de kinderen zal zijn op donderdag 19 januari a.s. in Café Centraal. Aanvang 19.00 uur – einde ongeveer 22.00 uur

Aardbevingscafé

Woensdag 01 februari 2017 19:30 - 22:30 - Zuidlaren

De politieke partij Leefbaar Tynaarlo organiseert woensdag 1 februari een zogeheten aardbevingscafé in Zuidlaren. Aanleiding voor de avond is de aardbeving die net voor Kerst te voelen was in de omgeving van Zuidlaren.

 

Voor Leefbaar Tynaarlo is duidelijk dat de gevolgen van de gaswinning voelbaar zijn. Vooral in de Noordelijke provincies. Maar ook steeds frequenter en krachtiger, dus ook in de gemeente Tynaarlo. De bevolking in de getroffen gebieden van Tynaarlo willen we behulpzaam zijn. Wat kunt U juridisch doen indien U schade heeft, maar ook wat U kunt doen indien U nog geen schade heeft om Uw kans op schadeherstel groter te maken. Daaronder vallen ook de waardedaling van onroerend goed en de vermindering van het woongenot.

 

Nieuwbouw, renovatie en herbouw moeten zoveel mogelijk gebeuren met inachtneming van het karakter van het dorpsgezicht, het landschap en natuurlijk aardbeving bestendig. Cultuurhistorische gebouwen mogen niet verloren gaan en er moet een fonds worden ingesteld dat ook de schades na de gaswinning compenseert. Een onafhankelijke schade afhandeling en onafhankelijkheid bij het bepalen van (her) bouwnormen is essentieel.

 

Samengevat, Geen schaliegas proeven als vooraf niet met 100% zekerheid gegarandeerd kan worden dat deze veilig zijn. Geen magnesiumzoutwinningen, niemand kan immers garanderen dat bij grond verzakkingen van meer dan 60 cm geen schade ontstaat aan doorgaans oude of monumentale panden. En STOP met de gaswinningen daar, waar vooraf de nadelige gevolgen niet goed zijn geregeld.

 

De veiligheid en schadevergoeding moeten gegarandeerd worden. Niet alleen doekjes voor het bloeden, maar structurele oplossingen voor de inwoners van Tynaarlo. Leefbaar Tynaarlo gaat zich politiek sterk maken om de belangen van de inwoners van Tynaarlo te borgen.

 

Op woensdag 1 februari 2017 opent Leefbaar Tynaarlo om 19.30 uur haar eerste Aardbevingscafé in het Sprookjeshof in Zuidlaren.

 

Gespecialiseerde gastsprekers zullen de gedupeerde, maar ook inwoners die nog geen schade hebben door gas- en zoutwinning, op weg helpen met informatie over wat nodig is om schades vergoed te krijgen.

 

Wilt u deze bijeenkomst bezoeken dan kunt u zich opgegeven via een e-mail naar [email protected] . Voor verdere informatie: René Kraaijenbrink: telefoon 0651515585 of de heer C.H.Kloos 0592542631.

Expositie Galerie KUNST B&V

Zaterdag 04 februari 2017 11:00 - 17:00 - Yde

Galerie KUNST B&V exposeert in het nieuwe jaar beelden, weefsels, tekeningen met als titel 'Huis en haard' van kunstenaar Hans Sanders.

 

Op zaterdag 4 en zondag februari van 11.00 – 17.00 uur toont KUNST B&V het werk van Hans Sanders die uit allerlei materialen objecten tovert de zgn. trash art. Daarnaast toont Diek Boerman lyrisch abstracte panelen geschilderd in ei tempera en Hieke Veenstra, exposeert haar teken- en schilderwerk.

 

De Finissage van deze expositie is zaterdag om 15.00 uur met een hapje en drankje.

 

U bent van harte welkom in het weekend van zaterdag en zondag 4 en 5 februari aan de Norgerweg 153 te Yde, zie ook www.kunstbv.nl

Atelierbezoek Paul van der Veur

Zondag 05 februari 2017 13:00 - 14:00 - De Punt

De Wandelingen Yde hebben dit seizoen als thema “De schilders van Yde”. We bezoeken eerst het atelier van een kunstenaar om kennis te maken met de kunstenaar en het werk. Daarna bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een wandeling, waarbij geschilderde plekjes worden opgezocht.

 

Op 5 februari zijn we te gast bij Paul van der Veur. Voor deze bijzondere gelegenheid stellen Paul en Gerri van der Veur hun huis open voor publiek. Paul zal uitleg geven over zijn meer dan dertigjarige ontwikkeling tot kunstenaar met als recente erkenning en voorlopig hoogtepunt, het lidmaatschap van de Kunstenaarsvereniging VanTynaarLo. Paul is voornamelijk aquarellist, maar werkt ook met olieverf en andere technieken. Geliefde onderwerpen zijn ons dorp, maar ook het wad, de Groninger kust of mooie plekjes in Drenthe. Een deel van het werk is deze dag te huur, te leen of te koop, dus kom vooral even langs.

 

Voor de wandelingen geldt een maximum van 20 deelnemers. Voor vragen kunt u contact opnemen met [email protected] of 0657938088. Waterdicht schoeisel aanbevolen.

 

Atelierbezoek en wandeling Yde 5 februari 2017, 13.00 – 14.00 uur Paul van der Veur, Norgerweg 23 in De Punt 14.00 – 16.00 uur wandeling rond Yde-De Punt

Vrouwen van Nu

Donderdag 09 februari 2017 19:45 - 23:00 - Tynaarlo

Quizavond

 

Hersenen kraken, handen trillen, maar gezelligheid is troef tijdens de quizavond!

Bijeenkomst Historische Vereniging

Woensdag 22 februari 2017 20:00 - 23:00 - Zuidlaren

Bijeenkomst Historische Vereniging Zuidlaren op 22 februari 2017 om 20.00 uur in MFA De Ludinge Zuidlaren. Deze avond wordt de film vertoond: De Stille Kracht van de Drentse Natuur van Henk en Janetta Bos.

Film The Danish Girl

Zondag 26 februari 2017 15:00 - 17:00 - Bunne

Zondag 26 februari om 15:00 uur draait de film The Danish Girl in "De Melkfabriek".

 

The Danish Girl is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee Deense kunstenaars uit de jaren twintig. Als Gerda, de vrouw van de schilder Einar Wegener, hem vraagt voor haar te poseren in jurk, nylon kousen en gele muiltjes, komt hij er achter dat dat is wat hij wil: vrouw zijn.

 

Van de regisseur van The King's Speech, met in de hoofdrol Oscarwinnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything).

 

Entree € 10,- incl. koffie / thee Reserveren: www.cultureleraadeelde.nl

De schilders van Yde

Zondag 05 maart 2017 13:00 - 14:00 - Yde

De Wandelingen Yde hebben dit seizoen als thema “De schilders van Yde” en 5 maart staat onze kleurrijke inwoner Geert de Weerd centraal. Geert leeft een teruggetrokken bestaan en zal nooit op de voorgrond treden. Reden te meer om een uitgebreid aandacht te besteden aan deze kunstenaar.

 

Geert is in 1936 in Sappemeer geboren. Al op de ambachtsschool volgde hij tekencursussen en verkocht tekeningen aan collega’s van zijn vader, die onderwijzer in Sappemeer was. Na de ambachtsschool werd Geert toegelaten op de Academie Minerva, waar hij de opleiding vrij tekenen en schilderen volgde. Geert kreeg o.a. les van Nico Bulder en Evert Musch. Hij studeerde in 1963 af. Na de Academie was Geert o.a. werkzaam als stand bouwer, decorschilder, werkte op een reclamebureau en maakte verkoopprenten voor een architectenbureau in de stad. Ook werkte hij 5 jaar voor professor Waterbolk en tekende vondsten uit de bronstijd. In zijn jonge jaren heeft Geert veel inspiratie opgedaan tijdens zijn reizen door Europa. Eerst op de fiets en liftend, later per camper. Onderweg betaalde hij met tekeningen, zoals de grote schilders voor hem. In zijn latere leven deed Geert veel verbouwingen en restauraties van oude auto’s en een Chinese Jonk. Met de Jonk heeft hij 10 jaar op het wad gevaren en hij vindt dit nog steeds de bloeiperiode in zijn carrière.

 

Geert is lid Drents Schildersgenootschap en lid van de Stichting Beeldend Kunstenaars Aa & Hunze. Vorig jaar is Geert 80 jaar geworden en dat is gevierd met een jubileumoverzicht van zijn werk. Veel bekenden waren daarbij aanwezig en er werden smakelijke anekdotes uit Geert zijn leven opgehaald. Als Geert het echt naar zijn zin heeft, komt de trekzak te voorschijn en klinkt een zeemanslied. Zijn werk is verhalend en figuratief, naar de natuur met zeegezichten en landschappen. Geert houdt van oude dingen en vindt het zonde dat er zoveel verdwijnt.

 

Altijd al een Drentse Ruysdael aan de muur willen hebben? Loop even naar binnen en maak uw keuze.

 

Voor de wandelingen geldt een maximum van 20 deelnemers. Voor vragen kunt u contact opnemen met [email protected] of 0657938088. Waterdicht schoeisel aanbevolen. De agenda ziet er als volgt uit:

 

  • 5 maart 2017, 13.00 – 14.00 uur atelier Geert de Weerd, Gelmarusstraat 36 in Yde 14.00 – 16.00 uur wandeling rond Yde-De Punt

Lezing Thomas Verbogt

Donderdag 16 maart 2017 20:00 - 22:00 - Eelde

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel "De Feestavond". Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken, waaronder "Als de Winter voorbij is", "Eindelijk de Zee" en "Verdwenen Tijd". Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek.

 

Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar nu al een paar jaar behoort hij tot 'de eredivisie van de Nederlandse literatuur', aldus Pieter Steinz van NRC-Handelsblad.

 

Waar Verbogt vooral om geprezen wordt, is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich.

Thomas Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek.

Mega Piraten Festijn

Zaterdag 18 maart 2017 19:45 tot zondag 19 maart 01:00 - Borger

De Drentse plaats vormt al jaren een vaste halte van de reizende festivalkaravaan en krijgt dit jaar opnieuw de eer om het nieuwe MPF-seizoen af te trappen. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jannes tot Bökkers, van Lee Towers tot Marianne Weber. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Het terrein aan de Buinerstraat is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 19.45 uur.

Beeldlijn-documentaire In Context

Zondag 19 maart 2017 13:30 - 17:00 - Bunne

In de derde editie van De Cinemaplusfabriek vertonen we zondag 19 maart 2017 de veelgeprezen Beeldlijn-documentaire In Context.

 

In deze film - met een roadmovieachtig karakter - staat het werk van de noordelijke architecten Cor Kalfsbeek (1933) en Gunnar Daan (1939-2016) centraal. Aan de hand van een rit langs hun ontwerpen worden in de film gesprekken gevoerd over de stelregel van Kalfsbeek en Daan: hoe verhoudt de architectuur zich tot het landschap in Noord-Nederland? Wat is mooi en wat is lelijk?  Wanneer begint een gebouw een storend element te worden in het landschap?

 

In Context werd in 2013 geselecteerd voor het internationale Architectuur Film Festival in Rotterdam. In de film bespreken en bekijken de noordelijke architecten Cor Kalfsbeek en Gunnar Daan elkaars werk zonder een blad voor de mond te nemen. Materiaalgebruik, motieven, stijlelementen uit het verleden, de staat van de architectuur in het heden en de toekomst zijn de thema’s van het gesprek tussen de nestors van de architectuur in Noord-Nederland.

 

Wanneer de gezondheid van architect Cor Kalfsbeek het toelaat is hij aanwezig om na afloop van de film eventuele vragen te beantwoorden. Aansluitend kunt u in de bus stappen voor een excursie langs een vijftal gebouwen en woonhuizen van beide architecten.

 

Aanvang film: 13.30 uur | Regie: Jasper Huizinga en Lotte Veltman | Aanvang excursie: 15.45 uur | Einde excursie: 17.00 uur | Samenstelling excursie: Henk Bakker (stadsgids) i.s.m. Cor Kalfsbeek | Entree film: € 10,- (incl. koffie/thee en versnapering)| Entree excursie: € 12,50 | Entree film + excursie: € 20,- | Meer informatie en reserveren: www.vriendenmelkfabriekbunne.nl

Atelierbezoek en Wandeling

Zondag 02 april 2017 13:00 - 16:00 - Yde

Op zondag 2 april 2017 tussen 13.00 – 14.00 uur is er een atelierbezoek bij Jan van Loon aan de Groningerstraat 181.  Aansluitend is er tussen 14.00 – 16.00 uur een wandeling rond De Punt.

 

De Wandelingen Yde hebben als thema “De schilders van Yde” en we sluiten dit seizoen af met een bezoek aan het atelier van Jan van Loon.

 

Jan van Loon werd in 1938 in Harlingen geboren en kreeg zijn opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Jan is een veelzijdige en figuratieve schilder, maar geen fijnschilder. Zijn realistische landschappen, portretten, interieurs en stillevens zijn vaak schetsmatig opgezet met een grote trefzekerheid. Hij houdt van een stevig schilderij. Hoewel Jan veel seriematig werk heeft gemaakt, zoals langs de Westkust van Europa, over de bewoners van Mariencamp in Rolde en kunstenaarsportretten, noemt hij zijn aanpak ook wispelturig. Met gemak wisselt hij van thema, formaat (van zeer groot tot zeer klein) en werkwijze. Tijdens het atelierbezoek en de wandeling wordt aandacht besteed aan het werk uit de nabije omgeving, zoals het Noord-Willemskanaal. De weerslag van een levenslang kunstenaarschap is terug te lezen in enkele boeken, zoals “Als was mijn brein gescheurd”, “West-Europese Kusten” en “Jan van Loon – 50 jaar op zoek”. Dit laatste boek verscheen in 2008, zodat een nieuw jubileum zich volgend jaar al weer aankondigt. Enkele maanden per jaar verblijft Jan op Tenerife waar hij een atelier heeft. Door Jan zijn werk raken wij bekend met dit eiland en zijn prachtige natuur.

 

Jan van Loon werd geëerd als eerste nestor aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen. Jan geeft al 50 jaar les, eerst aan de Academie Minerva, later (sinds de oprichting in 2006) aan de Klassieke Academie.

 

Voor de wandelingen geldt een maximum van 20 deelnemers. Voor vragen kunt u contact opnemen met [email protected] of 0657938088. Waterdicht schoeisel aanbevolen.

Vijf jaar Vrienden van De Melkfabriek

Zaterdag 06 mei 2017 15:00 - 18:00 - Bunne

Dit jaar is het vijf jaar geleden dat stichting Vrienden van De Melkfabriek Bunne werd opgericht. Ons eerste lustrum!

 

Dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan en vieren we graag samen met u op zaterdagmiddag 6 mei! Tussen 15.00 en 18.00 uur trakteren wij u op een gevarieerde theater- en muziekproeverij met bijdragen van Dijanne Italianer (sonnetten van Shakespeare), acteur en theatermaker Sjoerd Meijer en zangeres Merel Wentink. Ondertussen kunt u genieten van lekkere hapjes en drankjes. Omdat het feest is hoeft u geen entree te betalen, maar een bijdrage na afloop stellen we erg op prijs!

 

Dus… op naar Bunne, zaterdagmiddag 6 mei. We hebben er zin in en kijken uit naar uw komst! Namens het bestuur, Bartho Smit, voorzitter.

Nationale Molendag

Zaterdag 13 mei 2017 10:00 - 16:00 - Zuidlaren

De Wachter is een museummolen bij het Noord Drentse dorp Zuidlaren, gelegen aan de Zuidlaardervaart naar het Zuidlaardermeer. Het is een windmolen waarmee granen en specerijen worden gemalen.

 

Uiteraard is Museum De Wachter ook op de Nationale Molendag (13 mei 2017) geopend en is het museum geheel in bedrijf met alle werkende bedrijfsonderdelen.

 

Bezoekers kunnen weer kennis nemen van alle bijzondere zaken en ambachten, die het museum in al haar verscheidenheid heeft te bieden.
Voor de jongste bezoekers ligt een gratis Molen-kleurboekje klaar. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast liggen er gratis kleurplaten klaar en kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. Vereniging De Hollandsche Molen beloont de mooiste kleurplaat met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

 

Traditiegetrouw is De Wachter op de Nationale Molendag ook weer locatie voor MILLS ON THE AIR, een radio-amateurfestival.

 

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Museum De Wachter hanteert op deze dag de normale entreeprijs.

Yde en het Meisje

Zondag 14 mei 2017 13:00 - 16:00 - Yde

Zondag 14 mei is er een wandeling en presentatie van het project 'Yde en het Meisje'. In het project wordt aandacht gegeven aan Yde als kunstenaarsdorp door middel van de combinatie van een galerie- en/of atelierbezoek en wandelingen. Deze wandelingen gaan van de brink van Yde naar de vindplaats van het Meisje van Yde of door het oeroude natuurgebied De Hondstongen.

 

Centraal staat de wijze waarop kunstenaars geïnspireerd zijn door het bijzondere landschap en de opmerkelijke vondst die 120 jaar geleden gedaan werd. De wandelingen worden geleid door Bernard Zwager en Paul van der Veur, beiden kenners van de historie van Yde. In het project wordt samengewerkt met het IVN, afdeling Vries. Bram Visch zal mede de deelnemers van de wandelingen door het landschap gidsen met aandacht voor de bijzondere flora en fauna in het gebied ‘De Hondstongen’. Ook vertellen zij meer over het Natuurontwikkelingsproject. Deelnemers van de wandelingen wordt aangeraden waterdicht schoeisel aan te doen. Aanmelden kan via [email protected] of via 06-57938088.

 

Zondag 14 mei 2017 13.00 – 14.00 uur

Presentatie: Schilders van Brink 7 14.00 – 16.00 uur

Wandeling: De route is circa 8 kilometer en loopt van de Brink naar de vindplaats van het Meisje van Yde.

Project: Kunst-, cultuur- en natuurwandelingen door Yde

Locatie: Brink 2 in Yde Kunst, cultuur en natuur komen samen in het project ‘Yde en het Meisje’.

Concert Koperblaasensemble FriesenBlech

Zaterdag 20 mei 2017 20:00 - 22:00 - Vries

Het koperblaasensemble FriesenBlech geeft op zaterdag 20 mei een concert in de Bonifatiuskerk in Vries.

 

Vier trompettisten, drie trombonisten, twee hoornisten en een tubaïst vormen het ensemble dat in 2015 is opgericht in Emden. De tien muzikanten komen uit Ost-Friesland en Noord Nederland. Onder coaching van German Brass heeft het ensemble zich gevormd. FriesenBlech heeft enkele succesvolle optredens in Duitsland en Groningen verzorgd. Het ensemble brengt barokke, klassieke, romantische en swingende muziek. De akoestiek van de Bonefatiuskerk in Vries leent zich uitstekend voor de klanken van dit koperensemble.

 

Het concert begint om 20.00 uur.

Grasbaanraces

Zondag 21 mei 2017 11:30 - 15:00 - De Punt

Op het Evenemententerrein van Yde De Punt worden op zondag 21 mei grasbaanraces met klassieke bromfietsen georganiseerd door Stichting Activiteiten Yde De Punt.

 

Naast de classics worden er ook manches met crossbromfietsen georganiseerd speciaal voor lokale rijders uit Yde De Punt. De toegang deze dag is GRATIS! Stichting Activiteiten Yde De Punt slaat voor dit evenement de handen ineen met het Classic 50 cc Grasbaanteam. Dit team rijdt hun eigen kampioenschap op 50cc Kreidler, Zundapp, Minarelli en Sachs motoren tot het bouwjaar 1982. De race in Yde De Punt is de derde in een tweede van tien wedstrijden in Noord Nederland dit seizoen.

 

De stichting Classic 50cc grasbaanteam is aangesloten bij de Motorsport Organisatie Nederland (MON). Deze bond stelt ons in staat om de wedstrijden en renners WA te verzekeren, van de snelste oud-Europese kampioen tot de jongste beginner.

 

De races worden gereden op een ovale baan van 200 meter. Er rijden in elke manche (vijf ronden) zes tot acht man tegen elkaar. De bijna 100 deelnemers rijden drie manches om punten. De trainingen starten om 11:30u, de wedstrijden starten om 13:30u en zijn rond 17:00u afgelopen.

 

Voor lokale rijders uit Yde De Punt en omgeving worden er 5 speciale klassen georganiseerd: Jeugdklasse 5 tot en met 11 jaar, Puberklasse 12 tot en met 15 jaar, bromfietsen automaat, bromfietsen versnelling/pitbikes en een speciale damesklasse.

 

Informatie over de inschrijving volgt. Locatie: Noordesstraat 14, Yde. De route wordt met borden aangegeven.

Wings & Wheels

Donderdag 25 mei 2017 10:00 - 16:00 - Hoogeveen

Op hemelvaartsdag, 25 mei, is op het vliegveld in Hoogeveen weer het jaarlijkse evenement Wings and Wheels. Tijdens deze dag zijn er klassieke auto's, parachutisten en natuurlijk historische en moderne vliegtuigen te bezichtigen.

Oldtimers op de Brink

Zaterdag 03 juni 2017 10:00 - 17:00 - Orvelte

Autliefhebbers gaan zaterdag 3 juni naar Orvelte. Dan zijn er 's ochtends twintig oldtimers op de Brink te zien. Een dag later, 4 juni, is de pinkstermarkt op de Brink. De markt is van 10.00 tot 17.00 uur en toegang is gratis.

 

Naast de activiteiten op de Brink is er de gebruikelijke livemuziek in Restaurant De Schapendrift. Iedere tweede zaterdagavond van de maand speelt een band. Ditmaal zal van 17.00 tot 20.00 Murk and friends Livemuziek optreden.

 

Op zondag 16 juli zijn er weer maaiwedstrijden in Orvelte. Op deze zondag is er in combinatie met de wedstrijden ook een markt.

Kunstenaars aan het werk in De Melkfabriek

Maandag 05 juni 2017 11:00 - 17:00 - Bunne

Traditioneel op Tweede Pinksterdag - maandag 5 juni 2017 - en voor de vierde keer in De Melkfabriek Bunne: "Kunstenaars aan het werk in De Melkfabriek". Met werk van eerder deelnemende én nieuwe kunsttalenten!

 

Maar liefst veertien kunstenaars/exposanten zullen u de meest uiteenlopende technieken, schilderijen en objecten laten zien. Geniet tussen het kunstkijken door van een hapje, drankje en/of heerlijke lunch en laat u ook op culinair gebied aangenaam verrassen! Afgaand op voorgaande jaren belooft het weer een bruisende dag te worden.

 

Aanvang: 11.00 - 17.00 uur | Entree: gratis (excl. consumpties) | Locatie: De Melkfabriek - Peizerweg 2 - 9496 PC Bunne | www.vriendenmelkfabriekbunne.nl

Honing slingeren bij Museum 'De Wachter'

Zaterdag 10 juni 2017 10:00 - 16:00 - Zuidlaren

Koud geslingerde honing, hoe gaat dat eigenlijk? Kun je honing ook warm slingeren? Dat soort vragen worden beantwoord op zaterdag 10 juni a.s. tijdens de demonstratie Honing Slingeren in Molen museum de Wachter in Zuidlaren.

 

Voor de kinderen is er het speciale diploma Honingslager en natuurlijk is er veel honing om te proeven en kan de vers geslingerde honing gekocht worden. Er is de afgelopen weken al veel verse koolzaad en voorjaars honing geslingerd van uitstekende kwaliteit.

 

De leden van de Imker Vereniging Zuidlaren staan vanaf 10.00 uur klaar om alle vragen van bezoekers te beantwoorden en het diverse imker handwerk te laten zien. Tekst en uitleg wordt gegeven over het imkeren, honing slingeren en het korf vlechten op het plein voor de molen.

 

Ook over andere toepassingen en bijen producten zal informatie te zien zijn, zoals kaarsen maken van bijenwas en hoe maak je boenwas. Daarnaast zijn er medische toepassingen van honing en propolis in de vorm van zalf en tinctuur.

 

Vier korfvlechters zullen dit oude ambacht demonstreren en uitleg geven over de materialen en de speciale manier van imkeren met een korf.

Folk veur Volk Festival

Zaterdag 17 juni 2017 10:00 - 23:00 - Aalden

Het Folk veur Volk Festival hoeft na zoveel jaren nauwelijks nog introductie. Een authentiek, leuk festival voor alle leeftijden dat zich jaarlijks afspeelt in de maand juni. Tijdens het festival kan iedereen met volle teugen genieten van een zeer veelzijdig repertoire folkmuziek. De vaste bezoekers weten dit ondertussen, want tijdens het festival is er diversiteit aan folkmuziek te beluisteren. Dat alles in de sfeervolle boerenhof van de familie Schepers in Oud-Aalden.

 

Een prachtig podium waar alle topacts het beste van zichzelf zullen geven. Het Folk veur Volk Festival is alom bekend door de gezellige en intieme sfeer die er kan heersen tot in de late uurtjes. En natuurlijk niet te vergeten met de vermaarde Irish Pub 'De Stille Knip'.

 

Ook het kinderprogramma is ondertussen wijd en zijd bekend.

 

Pak de agenda er maar bij en reserveer 17 juni 2017 voor het Folk Veur Volk Festival, in zijn vertrouwde format en natuurlijk in de Hof van Schepers.

Mindfulness voor mantelzorgers

Maandag 19 juni 2017 19:30 - 21:30 - Zuidlaren

ZUIDLAREN - Maandag 19 juni is er om 19.30 uur een informtaiebijeenkomst 'Mindfulnesss voor mantelzorgers' in MFA De Ludinge, Ludinge 4, Zuidlaren.

 

Waarom mindfulness?
Wanneer u voor iemand zorgt, kunt u zich overbelast voelen. Dit kan zich mogelijk uiten in moeheid, somberheid, onrust, piekeren of slapeloosheid of moeilijk kunnen ontspannen. Langdurige stress kan allerlei lichamelijke klachten geven.

 

Mantelzorgers weten als geen ander dat er vaak aan de situatie niet veel te veranderen valt. Wat kunt u zelf doen om gezond te blijven? Daar gaat het in de mindfulness training over.

 

Mindfulness voor mantelzorgers
In het najaar van 2017 bieden de gemeente Tynaarlo en de stichting Trias mantelzorgers een achtweekse mindfulness training aan. De training is kosteloos.

 

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u uitleg over de training. U kunt kennis maken met mindfulness en de manier van oefenen. Er is gelegenheid vragen te stellen aan een van de trainers en u kunt zich die avond opgeven voor de training.

 

Naar de informatiebijeenkomst op 19 juni
Wilt u zich uiterlijk maandag 12 juni aanmelden voor deze avond? Dit kan telefonisch via Stichting Trias 0592 – 33 89 38 of via email [email protected]

Motul TT / MotoGP

Vrijdag 23 juni 2017 09:00 tot zondag 25 juni 18:00 - Assen

De Motul TT is de enige Grand Prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogste mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. Het is al decennia het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleef je! 

Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2 ( ter vervanging van de 250cc-klasse) en MotoGP. Vroeger maakten ook 50 cc/80 cc, 350 cc, 500 cc en zijspannen hier deel van uit. Sinds enige jaren wordt de zijspanklasse wel verreden op de wedstrijddag, maar maakt het geen deel meer uit van de Grand Prix.

Voorafgaand aan de Dutch TT zijn er enkele trainingsdagen en kwalificatieraces voor goede startposities. In de week voor de racedag is er in Assen de zogenoemde TT Festival, waarin verschillende aspecten van de motorsport te zien zijn. Verder is er een kermis en het (nu nog) drie dagen durende TT Festival, met onder meer de beroemde TT Nacht te bezoeken.

Huldiging Vivianne Miedema

Donderdag 10 augustus 2017 16:00 - 18:00 - Hoogeveen

De gemeente huldigt donderdag 10 augustus Vivianne Miedema, die afkomstig is uit Hoogeveen. Dat gebeurt om 16.00 uur voor het oude raadhuis op het Raadhuisplein.

 

Vivianne Miedema won afgelopen zondag met het Nederlands elftal het Europese kampioenschap voetbal. Miedema scoorde tijdens het hele toernooi vier keer, waarvan twee keer in de finale tegen Denemarken.

 

Vivianne Miedema speelde de laatste jaren voor Bayern München in de hoogste divisie. Ze maakt dit seizoen de overstap naar Arsenal in Engeland.

Bloemencorso

Zaterdag 02 september 2017 14:30 tot zondag 03 september 17:00 - Eelde

Het Bloemencorso Eelde biedt u gedurende het weekend van 2 en 3 september 2017 een totaalprogramma aan. Kom het Bloemencorso Eelde beleven. U zult ogen en oren tekort komen! Het hoogtepunt van het jaar! Na maanden van noeste arbeid komen de rijdende kunstwerken de opbouwplaatsen uit en worden getoond aan het publiek. Samen met marchingbands en de reclamekaravaan vormen ze een bonte stoet die op zaterdag 2 september om 14:30 gaat rijden op het corso parcours.

Drentse Seniorendag

Woensdag 06 september 2017 10:00 - 17:00 - Schoonoord

In het Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord vindt woensdag 6 september de derde editie van de Drentse Seniorendag plaats.

 

Elk jaar trok deze dag duizenden Drentse senioren naar Schoonoord, desondanks kwam er na 1972 een einde aan. Maar sinds 2015 is daar verandering in gekomen. Seniorenwinkel MobiVit heeft gezamenlijk met Egbert Jan Maaltijdservice uit Beilen de organisatie weer opgepakt. De afgelopen twee edities waren een groot succes.

 

Tijdens de derde editie zijn er optredens van het Duo Karst, Amusementskoor Hoogeveen en de Jaknikker-Kapel uit Schoonebeek. Er wordt rond het middaguur een heerlijke uitgebreide lunch geserveerd en de aanwezigen krijgen gedurende de dag diverse hapjes en drankjes.

 

Via de website www.drentseseniorendag.nl of per mail ([email protected]) kunnen kaarten worden gereserveerd voor dit gezellige evenement. Men kan zich ook opgeven in één van de winkels van MobiVit of aan de balie bij Egbert Jan Maaltijdservice. Er is plaats voor zevenhonderd mensen.

Mallet & Steel Music Event

Zaterdag 14 oktober 2017 19:30 - 21:30 - Hoogeveen

Op zaterdagavond 14 oktober 2017 zal er een uniek concert plaatsvinden in de Evenementenhal bij Maxx Sports and Events te Hoogeveen.

 

De Malletbands van Wilhelmina Hoogeveen, AMDG Beilen en Sempre Sereno Ruinerwold zullen die avond worden samengevoegd tot een mega grote Malletband. In totaal zullen zo'n 65 muzikanten op een enorm groot podium diverse muziekstijlen ten gehore brengen. U kunt o.a. genieten van een Nederlands repertoire, maar ook hedendaagse en oude bekende Pop muziek, Latin en Caribbean stijlen zullen de revue passeren.

 

Deze drie malletbands staan zowel individueel als tijdens deze unieke samenwerking onder leiding van dirigent Herman Fokkema.

 

Herman is beroepsmatig verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" als slagwerker/paukenist en is tevens werkzaam als opleidingsdocent bij zijn eigen slagwerkschool "Intermezzo" in Beilen.

 

Daarnaast zal ook de Steelband van het Korps Mariniers haar medewerking verlenen aan dit unieke concert. Zij zullen zowel een eigen repertoire ten gehore brengen, alsmede ook een aantal muziek stukken gezamenlijk met de Malletband.


De Steelband van het Korps Mariniers verleent regelmatig haar medewerking op tropische feesten, tijdens evenementen en bij plaatselijke concerten. De band speelt een groot aantal Latijns-Amerikaanse muziekstijlen zoals de rumba, de bossanova, de calypso, de salsa en de lambada. De Steelband is een onderdeel van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers.
U zult een fantastisch muzikale avond beleven met dit unieke orkest, en waarbij u tevens kunt genieten van de vrolijke Caribische klanken van de Steelband van het Korps Mariniers.

 

Datum:Zaterdag 14 oktober 2017
Locatie: Maxx Sports and Events, Terpweg 1, Hoogeveen
Aanvang:19:30 uur
Entree:Volwassenen € 7,50/kinderen tot 12 jaar € 5,00

 

Kaartverkoop:Ter plaatse aan de kassa voor aanvang van het concert vanaf 18:45 uur.
Reserveren: Kaarten reserveren of nadere info over het concert? Stuur een bericht naar: [email protected]

Snertwandeling langs het Noord-Willemskanaal

Zondag 04 november 2018 10:00 - 15:00 - De Punt

Zondag 4 november Snertwandeling langs het Noord-Willemskanaal 5 km, na afloop snert met roggebrood

 

Aanvang 10.00 uur, cafe Trefpunt, Groningerstraat 163, De Punt € 7,50 pp

Open dag ambulancepost

Zaterdag 18 mei 2019 10:00 - 16:00 - Apeldoorn

Ambulanceorganisatie Witte Kruis organiseert op zaterdag 18 mei een open dag op hun ambulancepost aan Saba 4 in Apeldoorn. Een dag vol spannende demonstraties en leuke activiteiten, zo beloven de organisatoren Jarno Goedkoop en Arjan Verhagen. "We gaan er een feestelijke en leerzame dag van maken voor jong en oud."

 

Wat je precies kunt verwachten, vertellen ze nog niet, maar een tipje van de sluier oplichten willen Jarno en Arjan wel. "Ambulances hebben altijd een aantrekkingskracht op mensen. En wij willen graag iedereen een kijkje geven achter de schermen. Naast onze eigen ambulances zijn er op deze dag ook ketenpartners aanwezig. De brandweer, het Rode Kruis, de wensambulance, de meldkamer en nog een aantal belangrijke partners."

 

Naast de demonstraties en een tentoonstelling van de materialen die worden gebruikt in de ambulance, is er ook genoeg vermaak voor kinderen. "Je kunt je laten schminken, kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, er is een speurtocht en je kunt zelfs een bezoek van de ambulance aan je school winnen", vertellen Jarno en Arjan enthousiast.

 

Deze feestelijke dag vieren ze graag met de inwoners van Apeldoorn, dus mis deze unieke kans niet en kom op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur langs.


« terug naar actuele overzicht