Laatste alarmering:
Datum 17|04 Tijd 10:54:31 (inci-05) Pac Brandmelding Ziengs, B. Hooiweg Paterswolde 012032 Prio Hoog Eenheid | Techniek Brandweer Haren Groningen
vrijdag 20 april 2018

MAANDAG 08|01

Project voor senioren in en om Zuidlaren: bewegen voor gezondheid en gezelligheid

Naast wekelijkse bewegingslessen krijgen de deelnemers informatie over onderwerpen zoals gezonde voeding, medicijngebruik en ontspanning

ZUIDLAREN - Het project Sociaal Vitaal is een beweeg- en gezondheidsproject voor senioren die aan hun fitheid, gezondheid en sociale contacten willen werken. Naast wekelijkse bewegingslessen krijgen de deelnemers informatie over onderwerpen zoals gezonde voeding, medicijngebruik en ontspanning. Naar behoefte kunnen mensen aansluiten bij extra trainingen om weerbaarder en (sociaal) vitaler te worden. De kracht van het programma is dat het in de groepen erg gezellig is. Na het sporten is er gelegenheid voor gezamenlijk koffie en thee drinken.

 

Sommige deelnemers van de beweeggroepen spreken ook buiten het wekelijkse uurtje met elkaar af. Bij het project zijn organisaties betrokken die allemaal hun eigen deskundigheid inbrengen. Sociaal Vitaal wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tynaarlo, Trias, SportDrenthe en de landelijke Stichting GALM (in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool).

 

Fittest
Bij de fittest worden onder andere bloeddruk, kracht en uithoudingsvermogen gemeten. Er is een fysiotherapeut aanwezig die geraadpleegd kan worden. Aan het einde van de test krijgt elke deelnemer advies over het vervolg. Voor sommige deelnemers betekent de uitslag een bevestiging dat de conditie prima in orde is. Voor veel deelnemers zijn de resultaten een startpunt om te beginnen met (meer) bewegen op het eigen niveau.

 

Thuisbezoek
In de week van 29 januari – 3 februari bezoeken vrijwilligers de senioren die zijn uitgenodigd. Zij verstrekken nadere informatie over het project en kunnen vragen beantwoorden. Mensen die interesse hebben kunnen zich dan ook opgeven. Als een deelnemer een buurman/vrouw, partner of vriend(in) mee wil nemen die ouder of jonger is, dan kan dat altijd. Wie geen belang heeft bij een huisbezoek kan dit via een antwoordkaart kenbaar maken.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie