Laatste alarmering:
Datum 22|05 Tijd 14:18:55 P (inci-07) Buitenbrand Eekhoornstraat Eelde 038131 Prio Eenheid | Brandweer Drenthe (Onbekende code)
donderdag 24 mei 2018

WOENSDAG 06|09

Boeren, Burgers en Buitenlui op Open Monumentendag

Wethouder Henk Lammers opent op zaterdag 9 september om 10.00 uur de Open Monumentendag in de Dorpskerk in Zuidlaren

TYNAARLO - Op 9 en 10 september is het Open Monumentendag. 'Boeren, burgers en buitenlui' is dit jaar het landelijke thema. Dit was de vaste kreet van de stads- of dorpsomroeper om de aandacht van mensen te vragen in een tijd dat er nog geen kranten of Social Media waren. In Tynaarlo zijn diverse monumenten geopend voor het publiek. Wethouder Henk Lammers opent op zaterdag 9 september om 10.00 uur de Open Monumentendag in de Dorpskerk in Zuidlaren. Aansluitend onthult hij het monument voor dominee Wildeboer.

 

De eerste boeren in Tynaarlo
Nieuw dit jaar is een bijzondere excursie op het Noordsche Veld, verzorgd door archeoloog Michiel Huisman. Hij vertelt over de wijze waarop de eerste boeren in Tynaarlo leefden en woonden. Landgoed Bosch en Vaart doet dit jaar voor de tweede keer mee, na enthousiaste reacties van bezoekers vorig jaar. In een aantal monumenten die op open Monumentendag zijn te bekijken, komt het thema 'Boeren, Burgers en Buitenlui' speciaal tot uitdrukking. Zo is in en rond de dorpskerk van Vries een tentoonstelling van oude landbouwwerktuigen en het leven in Vries in vroeger tijden te zien. In de synagoge in Zuidlaren wordt aandacht besteed aan specifieke Joodse plattelandsberoepen. De drie nog bestaande molens in onze gemeente zijn natuurlijk ook open en de vrijwilligers daar laten graag zien hoe deze in het verleden werden gebruikt.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie