Laatste alarmering:
Datum 17|04 Tijd 10:54:31 (inci-05) Pac Brandmelding Ziengs, B. Hooiweg Paterswolde 012032 Prio Hoog Eenheid | Techniek Brandweer Haren Groningen
vrijdag 20 april 2018

Archief

Scooterrijder frontaal in botsing met auto

Gemaakt: Vrijdag, 24 november 2017 16:27

ASSEN – Op de Esakkerweg in Assen is vrijdagmiddag een automobilist in botsing gekomen met een scooterrijder. De juiste toedracht van het ongeval is onbekend.

 

De verkeersanalisten doen onderzoek en leggen de sporen vast. De bestuurder van de scooter raakte gewond. De automobilist kwam er met de schrik vanaf.

Gewapende overval op Wibra in Assen

Gemaakt: Zaterdag, 25 november 2017 16:53

ASSEN – In Assen is zaterdagochtend een winkel in het winkelcentrum aan de Vredeveldseweg overvallen. Het betreft de Wibra.

 

Volgens getuigen zou het gaan om een gewapende overval. De overvallers zijn er met twee kassa lades vandoor gegaan. De politie houdt in zoekactie in de buurt en in de winkel doet de technische recherche sporen onderzoek. Het personeel is overigens erg geschrokken van de overval.

Twee gewonden bij aanrijding auto/vrachtwagen op de A28 bij Assen

Gemaakt: Zaterdag, 25 november 2017 22:02

ASSEN – Op de A28 bij Assen Zuid zijn zaterdagavond twee personen gewond geraakt nadat ze met hun personenauto in botsing waren gekomen met een vrachtwagen. Zowel de personenwagen alsmede de vrachtwagen raakten hierbij beschadigd.

 

Over de juiste toedracht is niets bekend. Daar doen de verkeersanalisten onderzoek naar.

Angelino en de drie koningen - familietheater 5+

Gemaakt: Zondag, 26 november 2017 15:49

BUNNE - Een verrassende versie van het kerstverhaal door Peter van Dijk, gezien door de ogen van een kleine jongen, Angelino. Een theatrale en muzikale bewerking van het gelijknamige verhaal van Koos Meinderts en Annette Fienieg uit de ‘Gouden Boekjes’ reeks.

 

"In het vergeten Italiaanse bergdorp ‘Il villaggio dimenticato’ woont Angelino, een kleine jongen met een trommel. Hij is de boodschappenjongen. Bij elk nieuwtje trommelt hij alle dorpsbewoners bij elkaar, maar veel gebeurt er niet in het dorp. Totdat op een middag Angelino in de verte drie koningen met een kameel ziet. Dio mio, ze zijn op weg naar zijn dorp…"

 

Peter van Dijk vertelt op meeslepende wijze verhalen, maakt muziek en theater om de fantasie van zijn publiek te prikkelen. Al zingend en vertellend neemt hij zijn publiek mee naar een wereld waarin grenzen niet bestaan. Van Dijk trad eerder in De Melkfabriek op met de familietheatervoorstelling Zlateh de Geit.

 

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging voor Volksvermaken (VvV) Bunne-Winde-Bunnerveen en is mogelijk gemaakt door STT-theaterprodukties en Uitgeverij Rubinstein.

 

Zondag 17 december 2017 aanvang: 15.00 uur | Entree: € 7,50 (kinderen), anders € 10,00 | Leden van VvV Bunne-Winde-Bunnerveen ontvangen € 2,50 korting | Tekst: Koos Meinderts en Peter van Dijk | Spel: Peter van Dijk | Duur: ca. 45 min. | Illustraties: Annette Fienieg | Uitgever: serie Gouden Boekjes - Uitgeverij Rubinstein | Meer informatie en reserveren: www.vriendenmelkfabriekbunne.nl

Eisen winterbanden in Duitsland aangescherpt

Gemaakt: Maandag, 27 november 2017 06:58

In Duitsland moet de auto voorzien zijn van banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden: rij dus op winterbanden in Duitsland als het winter is of wordt. Dan moeten auto's ook beschikken over een winteruitrusting.

 

Winterbanden

In Duitsland is het verplicht om banden met winterse eigenschappen te gebruiken (dit mogen winterbanden of all seasonbanden zijn) bij winterse omstandigheden. Sinds kort is de definitie van geschikte banden in de Duitse wet aangescherpt. Banden met alléén M +S aanduiding zijn niet meer voldoende. De band (winterband of all seasonband) moet voorzien zijn van het Alpine-symbool (berg met sneeuwvlokje).

 

Er is een overgangsregeling voor het gebruik van banden die alleen M+S markering hebben. Deze mogen nog tot 30 september 2024 gebruikt worden, mits zij voor 31 december 2017 zijn geproduceerd. Let bij het kopen van nieuwe banden daarom goed op de productiedatum van de band.

 

Let op:
Er zijn ook zomerbanden met M+S aanduiding. Deze zomerbanden hebben geen winterse eigenschappen en zijn dus niet geschikt voor het rijden in Duitsland bij winterse omstandigheden, dus ook niet in de overgangsperiode.

 

Profieldiepte

De minimale profieldiepte voor banden in Duitsland is 1,6 mm. Echter voor winterbanden wordt een minimale profieldiepte van 4 mm geadviseerd omdat beneden de 4 mm de banden niet meer optimaal werken en de band zijn winterse eigenschappen verliest.

 

Winterse omstandigheden

Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Duitsland kent geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is. Ook buiten de wintermaanden kan er sprake zijn van winterse omstandigheden.

 

Boete

De boete voor het rijden op ongeschikte banden is € 60,- en 1 strafpunt. Veroorzaak je hinder dan is de boete € 80,-. Nieuw is dat ook de kentekenhouder, die het gebruik van het voertuig zonder de vereiste winterbanden toelaat, een boete krijgt van € 75,- en 1 strafpunt.

 

Sneeuwkettingen

Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan. In sommige gebieden zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht. Dit wordt aangegeven met een verkeersbord. Deze verplichting geldt ook voor vierwiel aangedreven auto's tenzij anders aangegeven. Er geldt bij gebruik van de kettingen een maximum snelheid van 50 km/u.

 

Winteruitrusting

Volgens de Duitse wet moet de auto zijn uitgerust naar de weersomstandigheden. Dat wil zeggen dat er, naast winterbanden of all seasonbanden en sneeuwkettingen ook antivries in de ruitenwisservloeistof moet zitten. Als een automobilist staande wordt gehouden en zijn auto voldoet niet aan de eisen met betrekking tot de weersomstandigheden dan kan er een boete worden opgelegd.

 

Winterbanden en snelheid

Je mag in Duitsland op winterbanden niet harder rijden dan de voorgeschreven maximumsnelheid van de band. Als die lager is dan die van de auto, moet dat met een voor de bestuurder zichtbare sticker met vermelding van de maximum snelheid zijn aangegeven.

 

De genoemde verplichtingen gelden ook voor kampeerauto's en motoren. Bij caravans geldt geen verplichting voor winterbanden in Duitsland (of sneeuwkettingen). Het mag wel en winterbanden leveren ook voor caravans een betere wegligging op.

 

Winterbanden: heb ik dan nog sneeuwkettingen nodig?

Ja, op kleine (berg-)wegen. In veel landen zijn sneeuwkettingen verplicht; dan staat er een verkeersbord met een plaatje van een wiel met sneeuwketting.

 

Bron: ANWB.nl

Maandag 4 december landelijk controlebericht NL-Alert

Gemaakt: Maandag, 27 november 2017 18:07

Maandag 4 december zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

 

NL-Alert is het alarmmiddel in Nederland. Met NL-Alert kunnen mensen via hun mobiel gericht geïnformeerd en gealarmeerd worden tijdens een ramp in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

 

Mensen die het controlebericht ontvangen op 4 december, hebben hun telefoon juist ingesteld. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet men dit zelf doen. Op www.nl-alert.nl staan instructies over het juist instellen van mobiele telefoons.

 

Sinds de introductie 5 jaar geleden is NL-Alert 200 keer ingezet om mensen te informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage en vanwege vervuiling van drinkwater. Het is de tiende keer dat het NL-Alert controlebericht wordt uitgezonden. Het vorige controlebericht werd door ruim 9 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen.

Wijkagent Assen drie maanden in pop-uplocatie

Gemaakt: Dinsdag, 28 november 2017 15:58

ASSEN - De wijkagent in het centrum van Assen gaat vanaf dinsdag gebruik maken van een tijdelijke locatie in de binnenstad van Assen. Op initiatief van wijkagent Henk Thijs wil de politie via de zogenaamde pop-uplocatie op een laagdrempelige manier met bewoners van de binnenstad in contact komen. De pop-uplocatie is gevestigd in een leegstaand pand van de gemeente Assen aan de Rolderstraat 21. De politie gaat drie maanden van de locatie gebruik maken.

 

Aanspreekbaar
Een goed contact tussen politie en inwoners is een cruciaal onderdeel van veiligheid. Actief en gelijkwaardig samenwerken met partners en burgers vormt de basis voor een veiliger samenleving. Daarbij wil de politie aanspreekbaar zijn voor mensen die vragen en meldingen hebben. Zowel via persoonlijk contact als via digitaal contact. De tijdelijke locatie in Assen is daarbij een experiment. Het is bedoeld om te ervaren of een pop-uplocatie, in bepaalde omstandigheden of omgeving, een meerwaarde geeft aan onze reguliere dienstverlening. De politie wil effectief contact met burgers en partners om te weten wat er speelt, wat er leeft bij de ander, maar ook om aan te geven waar de politie aan bij kan dragen (en waaraan niet).

 

Lage drempel
De tijdelijke werkplek past bij eerdere initiatieven van wijkagent Thijs om op een laagdrempelige manier met buurtgenoten te spreken. Sinds de zomerperiode heeft Thijs op verschillende plekken zogenaamde spreekmomenten georganiseerd. Dat varieerde van een terras tot aan spreektafels bij ondernemers in het centrum van Assen. Thijs: "Ik heb gemerkt dat mensen mij makkelijker vinden. Dat de drempel om informatie te delen lager ligt. Ik ben ervan overtuigd dat ik nu met mensen in contact ben met wie ik dat anders niet zou zijn. Door wat met die signalen te doen, laten we zien dat we er als politie zijn. En daar gaat het om in mijn werk."

 

De tijdelijke pop-uplocatie is niet structureel geopend. Als een van de agenten aanwezig is, kunnen belangstellenden binnen lopen om een gesprek aan te gaan. Na drie maanden sluit de locatie als werkplek en wordt bekeken wat de effecten zijn geweest van de tijdelijke pop-uplocatie.

Chalet uitgebrand op camping in Anloo

Gemaakt: Dinsdag, 28 november 2017 21:01

ANLOO - Dinsdagavond 28 november heeft er een brand gewoed in een chalet op de camping aan de Bosweg in Anloo. De chalet is door de brand volledig verwoest.

 

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Medicijnafval inleveren bij de milieustraat of apotheek

Gemaakt: Dinsdag, 28 november 2017 21:44

TYNAARLO - De gemeente Tynaarlo heeft met de apotheken in de gemeente afspraken gemaakt over de inzameling van oude medicijnen en injectienaalden. Oude medicijnen bevatten stoffen die gevaarlijk kunnen zijn en horen daarom bij het klein chemisch afval.


De milieustraat en de apotheken accepteren uitsluitend oude medicijnen en injectienaalden. Verpakkingen van geneesmiddelen kunnen gewoon bij het oud papier of het restafval omdat dit geen klein chemisch afval is.

Hulpdiensten rukken uit voor vreemde lucht in pand GGZ

Gemaakt: Dinsdag, 28 november 2017 23:20

ASSEN - Aan de Dennenweg in Assen is dinsdagavond in een pand van het GGZ een vreemde lucht geroken. De brandweer is ter plaatse gekomen voor controle maar heeft ondanks de ruikbare lucht niks gemeten.

 

Acht bewoners zijn tijdelijk elders opgevangen. Na dat de brandweer het pand heeft geventileerd kon iedereen weer terug.

Auto op de kop aangetroffen in sloot Zeijerveen

Gemaakt: Donderdag, 30 november 2017 04:15

ZEIJERVEEN - Bij een ongeval op de Oeverstraat in Zeijerveen is een bestuurder van een personenauto gewond geraakt. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en belandde op de kop in de sloot.

 

De auto werd op de kop aangetroffen door een passant die daarop de hulpdiensten alarmeerde. Hoelang het voertuig er al lag is onbekend. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

College "op struun" in Bunne

Gemaakt: Donderdag, 30 november 2017 19:44

BUNNE - Na het dorp Tynaarlo waren vorige week Bunne, Winde en Bunnerveen aan de beurt voor 'op struun', de collegetour langs alle dorpen. Tijdens deze bezoeken gaat het college in gesprek met een vertegenwoordiging van het dorp.

 

De wethouders Nina Hofstra, Miriam van Dijk en Henk Berends werden 24 november verwelkomd in de Hardenstee, het onderkomen bij de ijsbaan van Bunne. Dorpsbelangen Bunne – Winde – Bunnerveen had alle verenigingen die actief zijn in deze dorpen uitgenodigd om wat te vertellen over hun activiteiten. De toneelvereniging, de Boermarke, ijsvereniging, Volksvermaken, klaverjasclub, gymnastiekclub, ze waren er allemaal en ze hadden allemaal een enthousiast verhaal. De kreet 'als elke vrijwilliger een ster kreeg werd het nooit meer donker' van Loesje verlicht dit deel van onze gemeente beslist.

 

Al klootschietend verhuisde het gezelschap vervolgens naar de Melkfabriek in Bunne. De oproep van Dorpsbelangen aan inwoners om aanwezig te zijn bij een presentatie over duurzaamheid leverde een flinke groep inwoners op. Vanuit de constatering dat veel inwoners al diverse maatregelen getroffen hebben om hun woning energiezuinig te maken, werd iedereen aangespoord om ook de volgende stap te zetten.

Inloopavond wegwerkzaamheden Hemsinge/Wolferdinge Zuidlaren

Gemaakt: Donderdag, 30 november 2017 19:48

ZUIDLAREN - De woningbouw in de Hemsinge in Zuidlaren is afgerond. Nu is het tijd om de bestrating z'n definitieve vorm te geven. Dat betekent dat de weg herstraat wordt. De Wolferdinge krijgt, ter hoogte van de Hemsinge, dezelfde bestrating.

 

Iedereen die behoefte heeft aan informatie over deze werkzaamheden, kan op woensdag 6 december tussen 19.00 en 21.00 uur terecht op de inloopavond in Woonzorgcentrum Mozaïek, Ludinge 13 in Zuidlaren.

 

Kunt u die avond niet? Of heeft u vragen die niet kunnen wachten tot de inloopavond? Neem dan contact op met projectleider Edwin de Boer. Hij is telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren op via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 0592-266 662.

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand in Zeijen

Gemaakt: Maandag, 04 december 2017 23:58

ZEIJEN - De brandweer van Vries is maandagavond uitgerukt naar de Rheeërweg in Zeijen in verband met een schoorsteenbrand. Ook de hoogwerker van Assen kwam ter plaatse om de hevig roken de schoorsteen brandmeester te maken.

 

Door de brand kwam de bovenverdieping van de woning onder de rook te staan. Door snel ingrijpen van de brandweer is erger voorkomen.

Scooterrijder belandt op motorkap auto

Gemaakt: Dinsdag, 05 december 2017 16:15

ASSEN - Op de Nijlandstraat in Assen is dinsdagmiddag een scooterrijder aangereden door een personenauto.

 

Door een voorrangsfout belandde de scooterrijder op de motorkap van de auto en kwam hard op het asfalt terecht. De scooterrijder is nagekeken in ambulance maar hoefde niet mee naar ziekenhuis.

Aanwijzing lokale omroep

Gemaakt: Dinsdag, 05 december 2017 22:08

TYNAARLO - Elke vijf jaar wijst het Commissariaat voor de Media een lokale publieke media-instelling aan voor het verzorgen van lokaal nieuws. De huidige aanwijzing voor gemeente Tynaarlo loopt af op 14 juli 2018. Dat betekent dat geïnteresseerden een aanvraag kunnen indienen om als lokale omroep te worden aangewezen.

 

Een aanvraag loopt via het Commissariaat voor de Media. Voor het doen van een aanvraag gelden wettelijke termijnen. Dit betekent dat een aanvraag voor 15 januari 2018 moet zijn ingediend bij het Commissariaat voor de Media. Meer informatie over het doen van een aanvraag, benodigde gegevens en behandeltermijnen staat op www.cvdm.nl (Deze link opent in een nieuw venster) onder 'praktisch – lokale omroep'.

300 Pannenkoeken voor een goed doel

Gemaakt: Dinsdag, 05 december 2017 22:10

ZUIDLAREN - In De Ludinge in Zuidlaren werd op 29 november Sint Pannekoek gevierd. Zo'n 90 feestvierders, waaronder de wethouders Henk Lammers en Nina Hofstra en gemeentesecretaris Johannes van Nieukerken, werkten samen wel 300 pannenkoeken weg. De opbrengst daarvan –de aanwezigen betaalden een vrijwillige bijdrage per genuttigde pannenkoek - gaat naar 'Smakelijk Lezen'. Dat is een project van Humanitas en het Stripmuseum. Zij ontwikkelen een cursus voor vluchtelingen om hun de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen.

 

Miss Pannenkoek
Het sociaal team Zuidlaren organiseerde de bijeenkomst samen met team Sport van de gemeente en veel vrijwilligers. Er stond o.a. 'pannenkoekwerpen' op het programma, oftewel sjoelen. En er werd een Pannenkoekenpubquiz gespeeld. Het team met daarin de beide wethouders won de quiz. Dat was vooral te danken aan Martje Berghuis, die de meeste pannenkoekenkennis in huis bleek te hebben. Zij werd later dan ook tot Miss Pannenkoek 2017 gekroond.


De 'Legende van Sint Pannekoek' is ooit ontstaan in de strip Jan, Jans en de kinderen van Jan Kruis. Het doel is om mensen met elkaar in contact te brengen en om geld in te zamelen voor een goed doel.

Gewonde bij ongeval op de Hoofdweg N371 in Assen

Gemaakt: Woensdag, 06 december 2017 18:08

ASSEN - Op de Hoofdweg (N371) in Assen is woensdag in de namiddag een automobilist gewond geraakt nadat hij uitweek op een kruising en tegen een paaltje reed. De andere auto raakte niet beschadigd.

 

De gewonde autobestuurder werd naar het ziekenhuis overgebracht. De verkeersanalisten van de politie legden ter plaatse de sporen vast voor hun verslag. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept. Een van de wagens draaide deze weg op en zag een andere wagen over het hoofd.

Gemeentebelasting via MijnOverheid

Gemaakt: Woensdag, 06 december 2017 19:23

Wilt u voortaan uw WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen digitaal ontvangen? Dat kan sinds 1 december. Sinds die datum is de gemeente Tynaarlo aangesloten op MijnOverheid. Log in met uw DigiD op mijnOverheid (Deze link opent in een nieuw venster) en geef bij instellingen aan dat u post van de gemeente Tynaarlo digitaal wilt ontvangen. U kunt op elk moment deze instelling weer veranderen.

 

Wat is de Berichtenbox van MijnOverheid?
Steeds meer overheidsorganisaties maken gebruik van MijnOverheid.
Post van Kadaster, RDW, SVB, UWV en Belastingdienst kunt u nu al digitaal ontvangen. Handig, want u heeft alles overzichtelijk op één plek. Binnenkort staan uw WOZ-beschikking en belastingaanslag van de gemeente Tynaarlo er ook bij. De komende tijd wil de gemeente Tynaarlo ook voor andere post gebruik maken van MijnOverheid. Zodra dat gebeurt, ontvangt u daarover bericht.

 

Wie kan de WOZ-beschikking en aanslag digitaal ontvangen?
Degene die de WOZ-beschikking en aanslag toegestuurd krijgt kan deze ook in de berichtenbox van MijnOverheid ontvangen.
Als u voor 20 januari 2018 aangeeft dat u post digitaal wilt ontvangen, dan wordt de WOZ-beschikking en aanslag 2018 per post én digitaal toegestuurd. Vanaf 2019 ontvangt u deze dan alleen digitaal.

 

U krijgt een melding als er een nieuwe bericht is
Als u uw e-mailadres opgeeft in MijnOverheid, ontvangt u elke keer een melding als u een nieuw bericht in MijnOverheid heeft ontvangen.

 

Vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0592.

Computerstoring taxibedrijf Dorenbos/VMNN

Gemaakt: Woensdag, 06 december 2017 19:25

Taxibedrijf Dorenbos/VMNN heeft te kampen gehad met een computerstoring, waardoor ze telefonisch niet of slecht bereikbaar waren.


Door het technisch probleem zijn ook reserveringen verloren gegaan. Heeft u tussen donderdag 30 november en zaterdag 2 december een reservering gedaan, dan wordt u verzocht deze reservering opnieuw door te geven.

Sneeuwval zorgt voor pret maar ook veel overlast

Gemaakt: Zondag, 10 december 2017 15:22

MEPPEL - In Meppel sneeuwt het en daar zijn de kinderen maar wat blij mee zoals aan het Troelstra plein.

 

Op veel plekken in Nederland zorgt de sneeuwval echter ook voor overlast en vertragingen. De kans is groot dat dit morgen doorzet. De meteorologen van Weerplaza houden rekening met misschien nog wel een heftigere sneeuwdag dan vandaag.

Twee doden aangetroffen in woning Assen

Gemaakt: Zondag, 10 december 2017 17:02

ASSEN – In een woning aan de Eekhoornslag in Assen zijn zondagmidag twee doden aangetroffen. Het is nog onbekend wat de doodsoorzaak is.

 

De politie doet sporen onderzoek om achter de oorzaak te komen.

Onderzoek aangetroffen lichamen in Assen

Gemaakt: Maandag, 11 december 2017 16:52

ASSEN - De politie heeft onderzoek gedaan naar de vondst van twee ontzielde lichamen in Assen. De lichamen werden zondagmiddag aangetroffen in een woning aan de Eekhoornslag.


Uit het onderzoek is gebleken dat de mannelijke bewoner (70) zijn partner om het leven heeft gebracht. Daarna heeft de man zelf een eind aan zijn leven gemaakt. Beiden waren niet bekend in een hulpverleningstraject. De politie heeft het onderzoek afgerond.

Strooiwagen glijdt van de spekgladde weg in Assen

Gemaakt: Maandag, 11 december 2017 22:50

ASSEN – Op Graswijk in Assen is een strooiwagen van de spekgladde weg gegleden en in de besneeuwde berm vast komen te zitten.

 

De strooiwagen moest eruit worden getrokken en kon vervolgens zijn goede werk weer gaan verrichten. De bestuurder raakte niet gewond.

Angelino en de drie koningen

Gemaakt: Dinsdag, 12 december 2017 00:34

Een verrassende versie van het kerstverhaal door Peter van Dijk, gezien door de ogen van een kleine jongen, Angelino. Een theatrale en muzikale bewerking van het gelijknamige verhaal van Koos Meinderts en Annette Fienieg uit de ‘Gouden Boekjes’ reeks. 

 

In het vergeten Italiaanse bergdorp ‘Il villaggio dimenticato’ woont Angelino, een kleine jongen met een trommel. Hij is de boodschappenjongen. Bij elk nieuwtje trommelt hij alle dorpsbewoners bij elkaar, maar veel gebeurt er niet in het dorp.. Totdat op een middag Angelino in de verte drie koningen met een kameel ziet. Dio mio, ze zijn op weg naar zijn dorp…

 

Peter van Dijk vertelt op meeslepende wijze verhalen, maakt muziek en theater om de fantasie van zijn publiek te prikkelen. Al zingend en vertellend neemt hij zijn publiek mee naar een wereld waarin grenzen niet bestaan. 

 

Van Dijk trad eerder in De Melkfabriek op met de familietheatervoorstelling Zlateh de Geit.

 

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging voor Volksvermaken (VvV) Bunne-Winde-Bunnerveen en is mogelijk gemaakt door STT-theaterprodukties en Uitgeverij Rubinstein.

 

Zondag 17 december 2017 Aanvang: 15.00 uur | Entree: € 7,50 (kinderen), anders € 10,00 | Leden van VvV Bunne-Winde-Bunnerveen ontvangen € 2,50 korting | Tekst: Koos Meinderts en Peter van Dijk | Spel: Peter van Dijk | Duur: ca. 45 min. | Illustraties: Annette Fienieg | Uitgever: serie Gouden Boekjes - Uitgeverij Rubinstein | Meer informatie en reserveren: www.vriendenmelkfabriekbunne.nl

Dode man gevonden op straat in Assen

Gemaakt: Donderdag, 14 december 2017 15:10

ASSEN – Op de Oosterbroekstraat in Assen is donderdagmorgen op straat een dode man gevonden. De technische recherche doet ter plaatse sporen onderzoek.

 

Over de doodsoorzaak is dan ook nog niets te zeggen.

Nieuw beleid voor armoede en schuldhulpverlening

Gemaakt: Vrijdag, 15 december 2017 17:59

TYNAARLO - De gemeente Tynaarlo heeft nieuw beleid in ontwikkeling rondom armoede en schuldhulpverlening. In de nota Armoede en Schuldhulpverlening 2018-2021 wordt teruggeblikt op de beleidsperiode 2014 tot en met 2017 en wordt ingegaan op de visie, doelstellingen en speerpunten van het nieuwe beleid.

 

Voordat de gemeenteraad het nieuwe beleid vaststelt, ligt het concept ervan tot 19 januari ter inzage.

Automobilist belandt in het water en gaat naar huis

Gemaakt: Zaterdag, 16 december 2017 03:29

ASSEN – Een automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Transportweg in Assen van de weg geraakt en in het kanaal beland.

 

De brandweer kwam ter plaatse maar er zat niemand meer in het voertuig. De bestuurder was naar huis gegaan en daar door de politie aangetroffen. Over de oorzaak is niets bekend.

Vrouw met rolator aangereden op Zuidersingel in Assen

Gemaakt: Zaterdag, 16 december 2017 18:18

ASSEN – Een vrouw die met haar rolator uit de Gouveneurstuin kwam werd zaterdagavond op de Zuidersingel aangereden door een automobilist. Het slachtoffer werd zo'n vijftig meter van de ongevalplaats zwaar gewond op het wegdek gevonden.

 

Het mobiel medisch team verleende assistentie bij het ongeval. Over de juiste toedracht is nog niets bekend. De verkeersanalisten doen onderzoek ter plaatse. De vrouw werd met spoed overgebracht naar het UMC in Groningen.

Storing straatverlichting in de gemeente Tynaarlo

Gemaakt: Dinsdag, 19 december 2017 19:40

TYNAARLO - Op enkele plaatsen in de gemeente Tynaarlo is op dit moment een storing aan de straatverlichting gaande. Het betreft een kabelstoring in en rond Eelde en Eelde-Paterswolde. De beheerder van de straatverlichting Nobralux werkt er samen met netbeheerder Enexis hard aan om de storing te lokaliseren en te verhelpen. Dit is helaas niet binnen enkele dagen te realiseren.

 

Storingen aan straatverlichting kunt u, net als andere onvolkomenheden in de openbare ruimte, snel en eenvoudig melden via de website van de gemeente. Ze komen dan direct bij de juiste persoon terecht. Via het zaaknummer kunt u de afhandeling volgen. Melden kan via de optie "Meldingen openbare ruimte (MOR)" onderaan het vak dat u rechtsboven op de homepage vindt.